Geschiedenis

Beknopte geschiedenis BC Mixed

BC Mixed is opgericht op 11 januari 1961. Dit door drie jongemannen (Joop Kerkhof, Louis van Gestel en Leo Prüst) die iets aan sport wilde doen. De eerste badminton trainer, John Muller, was de bedenker van de naam ‘Badmintonclub Mixed Beek en Donk’. 

In Beek en Donk was er echter geen gymzaal, dus begon men in de kleine zaal van het vroegere café Heinsbergen. De ruimte was totaal ongeschikt en men verhuisde naar Gemert, later naar Helmond. Dit totdat er in 1964 in Beek en Donk de eerste gymzaal werd gebouwd. Ook deze ruimte was eigenlijk niet geschikt, maar dat werd beter toen in 1971 ‘t Anker werd geopend. Opeens vier banen, voldoende licht en een plafond dat hoog genoeg was. Ook is de jeugdafdeling in die tijd opgericht. De vereniging groeide van gemiddeld 18 naar ongeveer 40 leden. De echte groei kwam toen in 1979 sporthal d’n Ekker werd geopend. Hier hadden we eerst negen en later zelfs tien badmintonbanen. 

Badminton werd een populaire sport en er ontstonden steeds meer verenigingen. Ook BC Mixed profiteerde van de populariteit en het aantal leden groeide in 1985 van 100 tot meer dan 200 leden. Daarbij waren er ruim 80 jeugdleden. 

Vanaf september 2013 traint BC Mixed in de nieuwe en huidige sporthal, ook deze hal beschikt over tien badmintonbanen.

Jubileumboek 60 jaar BC Mixed

Voor de gehele geschiedenis van onze badmintonvereniging kun je een kijkje nemen in het jubileumboek. Door het scannen van de QR-codes in het boek kun je leuke filmpjes bekijken. Het boek full screen weergeven? Klik op de gekruiste pijltjes in het witte balkje onder het jubileumboek.

Om optimaal te kunnen genieten van het interactieve jubileumboek kun je hem ook downloaden. Druk eerst op de drie puntjes in de onderste balk, downloaden kan dan door op het bovenste ‘lege’ witte balkje te klikken.

 

Gedrukt jubileumboek
Wil jij graag een gedrukt exemplaar? Stuur een mailtje naar redactie@bcmixed.nl. Zij zetten je dan op de lijst. Bij tien aanvragen, worden de jubileumboeken afgedrukt.