Over Mixed

Spelen in sporthal d’n Ekker

Badmintonclub Mixed is op vrijdagavond actief in sporthal d’n Ekker aan de Muzenlaan 2a in Beek en Donk. De vereniging telt ruim 190 leden, verdeeld in 80 jeugdleden en 110 seniorenleden.

Jeugd

Onze jeugd is opgesplitst in twee groepen, waarvan de eerste groep traint van 18.30 uur tot 19.30 uur en de andere groep van 19.30 uur tot 20.30 uur. Nieuw sinds maart 2016 is badMINIton. Kinderen van 4 en 5 jaar oud kunnen op een hele leuke en speelse manier kennis maken met badminton. Deze groep krijgt les van 18.30 uur tot 19.15 uur. Na de jeugd is het de beurt aan de senioren (volwassenen), zij spelen van 20.30 uur tot 23.00 uur.

Helmondse Badminton Bond

BC Mixed is aangesloten bij de Helmondse Badminton Bond (HBB). Zowel de jeugd als de senioren kunnen hierdoor deelnemen aan een competitie. Het merendeel van de leden doet hier dan ook aan mee. De senioren competitiespelers krijgen een training van een uur. Degenen die geen competitie spelen kunnen vrij spelen en/of recreantentraining krijgen. Bij het vrij spelen wordt er om de 20 minuten gewisseld zodat iedereen voldoende gelegenheid krijgt om te spelen. Iedere laatste vrijdag van de maand is het vrij spelen voor alle seniorenleden.

De sportkantine

Na de speelavond is het goed vertoeven in de kantine. Hier worden de wedstrijden nog eens goed na besproken, toernooi deelnames geregeld, commissievergaderingen gehouden, of gewoon gezellig gepraat onder het genot van een hapje en drankje. Dit met regelmaat tot in de late uurtjes.

Activiteiten

Naast het badminton, wat natuurlijk de kern is bij BC Mixed, besteedt de vereniging ook veel energie aan leuke nevenactiviteiten. Het merendeel daarvan wordt georganiseerd door de Bijzondere Activiteiten Commissie (de BAC) en door de Jeugdcommissie. 

De agenda voor een seizoen bestaat o.a. uit: Een sinterklaasviering voor de jeugd, een feestavond, de clubkampioenschappen, de Mixed Grill (Barbecue), de nieuwjaarsreceptie, de algemene ledenvergadering, een kaderavond voor de vrijwilligers, ouder-kind-avonden, het jeugdkamp of de jeugddag (om het jaar) en een afsluitingsavond. 

De activiteiten staan op de kalender van BC Mixed, deze wordt regelmatig ge-update.

Clubblad, website en social media 

Ongeveer 6 keer per jaar wordt het clubblad de Minimiks door onze redactie in elkaar gezet en uitgebracht. Deze ligt dan voor alle leden in de zaal klaar om mee te nemen. De Minimiks bevat zaken over de vereniging, de badmintonsport en verdere leuke artikelen. Iedereen die iets kwijt wil kan kopij inleveren bij de redactie: redactie@bcmixed.nl

Verder heeft BC Mixed een website waar allerlei wetenswaardigheden over de verenigingen en de badmintonsport te lezen zijn. Op onze website verschijnen met regelmaat foto’s van de activiteiten. Ook kun je hier ons jubileumboek vinden. Hierin staan de uitgebreide geschiedenis van Mixed en alle gebeurtenissen binnen de vereniging van de afgelopen 60 jaar. 

Ook kun je de vereniging volgen op onze diverse social media kanalen: 

Statuten – Huishoudelijk reglement

Statuten 

Download statuten (PDF)

Huishoudelijk reglement

Download reglement (PDF)

Spelregels

Wie benieuwd is naar de volledige spelregels van badminton, kan terecht op de website van de Nederlandse Badminton Bond:

Complete Spelregels