Gezellige Jeugddag BC Mixed

Beek en Donk - 5 juni 2018

De MooiLaarbeekKrant

  | Fotonummer: 6242c5      

De jeugd van Badmintonclub Mixed heeft zich zaterdag 2 juni de hele dag uitstekend vermaakt op de tweejaarlijkse Jeugddag. De organisatie en begeleiding was in handen van de jeugdcommissie. De vrijwilligers van die commissie werden na afloop van de dag nog getrakteerd op een welverdiende barbecue. Een week eerder werden de Jeugdkampioenschappen van de Helmondse Badminton Bond (HBB) gespeeld. Tristan Verstappen van BC Mixed werd daar kampioen.

Jeugddag
In de ochtend werden de kinderen ingedeeld op leeftijd en werden voor de verschillende leeftijdsklassen diverse spellen georganiseerd. De Mini's gingen op ontdekkingsreis in de jungle. De kinderen van de middengroep speelden twee spellen: het altijd leuke flessenvoetbal en het spannende dorpenspel. Voor de oudste jeugdgroep was een combinatie van Party en Co, 30 Seconds en Triviant in elkaar gezet. Hiervoor trokken zij op pad om na veel rennen en goed quizzen zoveel mogelijk punten te verzamelen. De Mini's werden aan het begin van de middag opgehaald door hun ouders, maar niet nadat ze een heerlijk frietje en een snack hadden gegeten. In de middag stond voor de andere jeugd de zeskamp op het programma. Uiteraard was er weer een mooie hindernisbaan, was er een reuzen twisterspel en gelukkig was het weer prima voor het buikschuiven. Toen de kinderen allemaal weer naar huis waren hebben de vrijwilligers van de jeugdcommissie nog genoten van een heerlijke barbecue. Die als bedankje voor hun inzet in het afgelopen seizoen.

HBB Jeugdkampioen
Aan het einde van ieder seizoen worden door de bond de jeugdkampioenschappen georganiseerd. Op basis van leeftijd worden de jeugdspelers ingedeeld in 5 klassen. In de A-klasse (hoogste klasse) won Tristan Verstappen het herenenkelspel. Hij mag zich daarmee een jaar lang HBB kampioen van het seizoen 2017-2018 noemen.

Geen EK-finale, wel brons voor badmintonster Piek

Arnhem - 28 april 2018

Omroep Gelderland

Selena Piek en Cheryl Seinen - Foto: EPA

Selena Piek uit Arnhem heeft met Cheryl Seinen net naast een finaleplek gegrepen op het EK badminton in het Spaanse Huelva.

In het vrouwendubbelspel verloren ze in drie games van het als zesde geplaatste Franse tweetal Emilie Lefel/Anne Tran: 21-17 18-21 19-21. De partij duurde vijf kwartier. In de derde game kwamen Piek en Seinen van 19-14 nog terug tot 19-18, maar het Franse koppel hield stand. 

Piek en Seinen mochten wel de bronzen medaille in ontvangst nemen. Voor de Arnhemse is het haar vierde EK-medaille, na brons in 2014 en zilver en brons in 2016.

Vier keer feest bij BC Mixed

Beek en Donk - 24 april 2018

De MooiLaarbeekKrant

Kampioensteam Mixed 6, staand vlnr: Angela, Rob, Remco, Steffie en Katja. Zittend vlnr: Lisa, Evi, Sabitri en Marije. Niet op de foto: Yvonne, Gert en Romy  | Fotonummer: e45a4b

Team 6 van BC Mixed werd donderdag 19 april kampioen in de tweede klasse. Na een zinderende ontknoping viel in de allerlaatste wedstrijd de beslissing. Diezelfde week waren er ook nog twee jubilarissen bij de vereniging. En als klap op de vuurpijl was zaterdag 21 april de jaarlijkse feestavond. Een feestelijke week dus.

Kampioenen
Met de laatste competitiewedstrijd voor de boeg stond Mixed 6 één punt achter op naaste concurrent Never Down uit Helmond. Beide teams speelden gelijktijdig hun laatste wedstrijd. Het was daardoor extra spannend om de wedstrijd te volgen. Mixed opende goed door beide gemengd dubbels te winnen. Toen ook de dames- en herendubbel gespeeld waren was het 3-1. Om kampioen te kunnen worden moest minimaal één partij meer gewonnen worden dan concurrent Never Down. Tijdens de allerlaatste partij was al duidelijk dat zijn hun wedstrijd met 5-3 hadden gewonnen. Mixed stond toen met 5-2 voor en de single van Steffie Boelens moest dus gewonnen worden. En dat gebeurde. Op basis van een beter onderling resultaat werd Mixed 6 kampioen in de tweede klasse van de HBB.

Jubilarissen
In dezelfde week was BC Mixed ook weer twee jubilarissen rijker. Het bestuur verraste Paul Beekman met een mooie slagroomtaart ter ere van zijn 40-jarig lidmaatschap. Bestuurslid Stan van der Heijden was 25 jaar lid en werd tijdens de feestavond in het zonnetje gezet.

Feestavond
De drukbezochte avond was ook dit jaar weer voortreffelijk georganiseerd door de Activiteiten Commissie van BC Mixed. In de kantine van sporthal d'n Ekker was een loterij met geweldige prijzen, de band Rate, met een aantal eigen Mixed leden, verzorgde een live optreden en DJ Jorg Krijnen kreeg de voetjes van de bezoekers flink van de vloer.

Mixed jeugd volop in de prijzen

Beek en Donk/Bakel - 4 april 2018

De MooiLaarbeekKrant

Het teamtoernooi van badmintonclub Bakel stond zaterdag 31 maart op het programma. Een toernooi wat afwijkt van alle andere toernooien op de kalender. Waar elders individuele wedstrijden worden gespeeld, spelen ze in Bakel met een team steeds kleine competitiewedstrijden. Een heel leuk concept met veel variatie, veel wedstrijden en veel gezelligheid.               

Het decor voor dit toernooi was sporthal De Beek in Bakel. Vanuit Badmintonclub Mixed hadden zich 13 jeugdleden ingeschreven verdeeld over 4 teams. De eerste wedstrijden gingen om 9 uur van start. Een wedstrijd duurde 75 minuten en in die tijd moesten de teams twee gemengd dubbeIs, een herendubbel, een damesdubbel en twee enkelspelen (dames en heren) afwerken. De samenstelling van de partijen moest door de teams zelf op een wedstrijdformulier worden ingevuld. Daar kwamen ook de uitslagen op te staan. Na de wedstrijd werd het formulier ingeleverd bij de toernooiorganisatie en werden de volgende wedstrijden omgeroepen. Zo konden de kinderen de hele dag veel wedstrijden spelen, steeds tegen verschillende tegenstanders.

Prijsuitreiking
Tegen 18.00 uur werden in de kantine de prijzen uitgereikt. Daarbij mochten de kinderen van Mixed vaak naar voren om een beker op te halen. In de pupillen klasse werden naast teamprijzen ook individuele prijzen uitgereikt. Fenna van de Meulengraaf haalde daar de tweede plaats in de damesenkel. In de pupillenklasse eindigde het team uiteindelijk op de vijfde plaats.

In de C-klasse ging het team van Mixed met de eerste prijs aan de haal. Op de foto de vrolijke 1e prijswinnaars in de C-klasse: Finn, Lieke, Mirne, Irene, Rune en Marik. In de A-klasse deden Jente Jansen en Lucas van Deursen mee in een gelegenheidsteam met spelers van Mierlo. Zij werden vijfde. De eerste plaats was voor het eerste team van BC Mixed. Robin, Marente, Neva, Tristan en Mathijs wonnen alle wedstrijden en werden terecht als beste gehuldigd.

Ongelooflijke rally op All England Open

België - 20 maart 2018

Het Nieuwsblad

Vechten, roepen en tien keer sterven: deze onmenselijke badmintonrally gaat de wereld rond

Afgelopen week vond in het Engelse Birmingham de 2018 All England Open plaats. Dat is een prestigieus toernooi in het badminton met een prijzenpot van 1 miljoen dollar. De finale in het vrouwendubbel werd gewonnen door het Deense duo Christinna Pedersen/Kamilla Rytter Juhl. Zij waren in de finale beter dan de Japanse uki Fukushima en Sayaka Hirota. Hoogtepunt van de partij was een rally in de tweede set met liefst 102 (!) slagen. Uiteindelijk trokken de Deense vrouwen ook hier aan het langste eind met een rake klap van Juhl.

Bekijk de rally via onderstaande video:

Drukbezochte jubileumreceptie

Beek en Donk – 1 maart 2018

De MooiLaarbeekKrant

Er vond een unieke gebeurtenis plaats, op vrijdag 23 februari, bij Badmintonclub Mixed in Beek en Donk. Er werd een jubileumreceptie georganiseerd voor Jan Driessens die een dag eerder officieel 50 jaar lid was van de vereniging. Hiermee is hij het eerste lid die deze status bereikt. En dat wilde de vereniging niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Jan is niet vanaf het eerste uur lid van BC Mixed, de vereniging bestaat dit jaar 57 jaar. Maar vanaf het moment dat Jan lid werd heeft hij zich actief ingezet voor de vereniging. Hij is diverse perioden voorzitter geweest, heeft mede aan de basis gestaan van de jeugdafdeling, is vele jaren redactielid geweest van het clubblad de Minimiks en heeft de structuur zoals de vereniging die nu nog heeft vormgegeven. En ook nu is Jan nog steeds actief bij BC Mixed. Hij geeft les aan de recreanten en vult het archief van de club met waardevolle informatie. In de afgelopen 50 jaar is Jan diverse malen onderscheiden voor zijn inzet. Naast erevoorzitter is Jan onder andere ook Vrijwilliger van het jaar van de Gemeente Laarbeek en ontving hij in 2001 een lintje waarmee hij lid in de orde van Oranje Nassau Drukbezochte jubileumreceptie werd.

Jubileumreceptie

Alle reden dus voor een receptie ter ere van zijn 50-jarig lidmaatschap. In de kantine van Sporthal D’n Ekker was het erg druk met mensen die de jubilaris wilden feliciteren. Van het bestuur kreeg Jan een mooie slagroomtaart aangeboden, maar dat was niet alles. Ter gelegenheid van zijn jubileum zijn 12 blikjes bier gemaakt met een foto van Jan. Een uniek cadeau waar Jan dan ook zeer blij mee was. Nadat hij door alle aanwezige leden gefeliciteerd was werd er door iedereen taart en vlaai gegeten. Het bleef daarna nog lang druk en gezellig in de kantine.

Carnaval goed van start bij BC Mixed

Beek en Donk - 15 februari 2018

De MooiLaarbeekKrant

'Er staat een leeuw in de zaal'... nooit geweten dat die zo goed kunnen badmintonnen met een ballon! Je leest het al, het carnaval voor elke badmintonner in Beek en Donk gaat zoals elk jaar op de vrijdag 'voor' om 18.30 uur van start in sporthal d'n Ekker.

Een gezellige drukte afgetrapt door de mini's en groep 1 en 2 in het eerste uur. Plots heeft Superman ook badminton talent en is een prachtige blauwe zeemeermin de strijd aangegaan met een stoere politieman in een donker stuk van de zaal. Daar wordt gespeeld met 'Glow in the dark shuttles', ze geven een extra feestelijk tintje aan het gezellige carnavalsfeest. Er zijn verschillende spelletjes opgezet in de grote zaal, zoals blind shuttles vangen, door hoepels springen, maar vooral ook wordt er gezongen en rond gehost op de carnavalsmuziek die luid door de speakers knalt. Ook de begeleidsters zijn verkleed en zorgen zoals altijd dat alles op rolletjes verloopt. Op de tribune kijken de ouders met veel plezier naar de sportieve prestaties van hun kinderen. Na een groepsfoto en een zakje chips wordt de eerste groep uitgezwaaid en is het tijd voor de wat oudere kinderen van het tweede uur.

Om 19.30 uur start de tweede groep en wordt er in carnavalskledij een partijtje gespeeld. Er wordt geen training gegeven maar de piraat die normaal de groepen traint houdt toch alles met 1 oog streng in de gaten... 'hij ziet ze links... hij ziet ze rechts...'

Om 20.30 uur gaan ook de jeugdtalenten moe maar voldaan naar huis, hoogste tijd voor een glaasje limonade. De senioren starten vervolgens hun vrije training en zullen na de training waarschijnlijk ook afsluiten met een heerlijk glaasje.